Lasten, nuorten ja perheiden toiminta

Järjestämme lapsille, nuorille ja perheille hauskaa, monipuolista ja edullista pyöräilyyn liittyvää toimintaa. Liikennekasvatus on toiminnassa yhtenä läpivievänä teemana. Olemme saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea junioritoimintaan.

AJANKOHTAISTA: Vähävaraisten perheiden pyöräilystipendien hakuaika 18.11.–2.12.2014. Lisätiedot ja hakuohjeet täältä.

Talvikauden harjoituksiin voit tulla mukaan missä vaiheessa kautta tahansa. Lue lisää täältä!

Kesä- ja talvikausi

Junioritoimintamme jakautuu vuosittain kahteen periodiin. Kesäkaudella toukokuusta syyskuulle järjestetään Fillarinappulakouluja ja viikoittaista toimintaa. Talvikautena lokakuusta huhtikuulle tarjotaan monipuolista liikkumista eri lajeja kokeillen (mm. spinning, talvipyöräily ja sisäsalivuoro) ja BikeTrial-harjoituksia sisähallissa.

Fillarinappulakoulut

Pyöräilyä on helppo kokeilla osallistumalla Fillarinappulakouluun tai Minifillarinappulakouluun. Fillarinappulakouluissa perehdytään ohjatusti pyöräilyn perustaitoihin eli pyöränkäsittelyyn ja turvalliseen liikenteessä pyöräilemiseen.

Viikoittainen toiminta

Juniorilenkeille, Nappularyhmään ja BikeTrialiin voi tulla tutustumaan 1–2 kertaa maksutta missä tahansa vaiheessa kautta. Otathan yhteyttä etukäteen toiminnan vastuuhenkilöön, mikäli olet tulossa kokeilemaan! Säännöllinen pyöräilyn harrastaminen seurassa vaatii JYPS:in jäsenyyden ja osallistumismaksun maksamisen.

Perhepyöräretket

Noin kaksi kertaa kuukaudessa järjestetään ohjattuja perheretkiä, joista löytyy lisätietoa pyöräretket-sivulta. Koko perhe voi osallistua perhepyöräretkille!

Pienimmät voivat polkea itse tai kulkea vanhempien pyörän kyydissä. Vauhti ja retken matka sovitellaan siten, että pienimmätkin jaksavat mukana.

Perhepyöräretkille voi tulla mukaan koska tahansa ilmoittautumalla Nimenhuudossa. Mikäli osallistut säännöllisesti perhepyöräretkille, tulee vähintään yhden aikuisen perheessä maksaa JYPS:in jäsenmaksu.

Perhepyöräilystä löydät paljon lisätietoa Tavarafillarista.

Valmentautuminen ja kilpailutoiminta

Juniori voi seurassamme halutessaan osallistua myös valmentautumisen ja kilpailutoimintaan. Kilpailutoimintaan osallistuminen on vapaaehtoista. Tärkeintä on pitää hauskaa ja saada pyöräily luonnolliseksi tavaksi kulkea paikasta toiseen.

Tarvittaessa seuran valmennusvastaavan johdolla juniorille voidaan laatia valmentautumisohjelma, jossa pyöräily on yhtenä osana. Juniorit voivat osallistua mm. Koulujenväliseen pyöräilypäivään ja Keski-Suomen Pyöräilycupin osakilpailuihin. Muutamat juniorit ovat JYPS:in kautta päässeet maajoukkuetasolle asti. Seura tukee myös kilpailu- ja lisenssikuluja junioreita painottaen.

Tapaturmavakuutus

Kaikilta junioritoimintaan osallistuville suositellaan voimassaolevaa tapaturmavakuutusta. Vakuutuksen voi ottaa joko omatoimisesti tai seuran kautta. Omatoimisesti otetun vakuutuksen on katettava ko. toiminta, johon juniori osallistuu – olethan selvittänyt tämän ennen toimintaan osallistumista!

Jos muuta vakuutusta ei ole, Valo ry:n valtakunnallisen urheilun tapaturmavakuutuksen voi ottaa JYPS:in kautta. Koko vuoden voimassa oleva harrastevakuutus maksaa alle 16-vuotiaille 15 € ja vähintään 16-vuotiaille 25 €. Jos juniori aikoo vuoden aikana kilpailla, niin hänelle kannattaa ottaa tapaturmavakuutuksellinen kilpailulisenssi (33–245 € iästä ja alalajeista riippuen).

Vakuutukset ovat voimassa seuraavissa tilanteissa lajiin liittyen sekä niihin välittömästi liittyvillä matkoilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin:

  • harrastevakuutus vain kuntotapahtumissa, vakuutuksellinen lisenssi myös kilpailuissa
  • harjoituksissa, jotka ovat lajille ominaisia ja harjoituksen johtajan valvonnassa
  • valmennusohjelman mukaisesti harjoiteltaessa
  • koulutus-, liikunta- ja valmennusleireillä.

Kun haluat vakuutuksen, niin kysy lisää Kaisa Peltoselta.


JUNIORITOIMINNAN VASTUUHENKILÖ

 

Junioritoiminnan koordinaattori

Kaisa Peltonen

040 778 0541

kaisa.peltonen (ät) jyps.fi

 


 

  Laakkonen        Starkki       Trimtex        KS      
 

 
           

 

  Laajis              Lidl