Lasten, nuorten ja perheiden toiminta

Junnuja Jyväskylän koulujenvälisessä pyöräkilpailussa vuonna 2012. Kuva Anne Välipakka.

Järjestämme lapsille, nuorille ja perheille hauskaa, monipuolista ja edullista pyöräilyyn liittyvää toimintaa. Liikennekasvatus on toiminnassa yhtenä läpivievänä teemana. Olemme saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea junioritoimintaan.

Säännöllinen lapsi-, nuoriso- ja perhetoimintamme on tarkoitettu yhdistyksen jäsenmaksun maksaneille tytöille ja pojille 4-vuotiaista alkaen sekä koko perheelle. Fillarinappulakoulut ovat avoimia aivan kaikille sekä toimivat johdatuksena pyöräilyharrastukseen ja turvalliseen pyöräilemiseen.

Tällä hetkellä lasten, nuorten ja perheiden toimintamme sisältää seuraavia osa-alueita:

UUTTA! Talvikauden ohjelma on nyt julkaistu. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä.

Kesä- ja talvikausi

Taitorata

Junioritoimintamme jakautuu vuosittain kahteen periodiin. Kesäkausi koostuu toiminnasta toukokuulta lokakuulle. Talvikautena marraskuusta huhtikuulle tarjotaan monipuolista liikkumista eri lajeja kokeillen (mm. hiihto, luistelu, spinning) ja BikeTrial-harjoituksia sisähallissa.

Harrastuksen kokeileminen ja aloittaminen

Pyöräilyä on helppo kokeilla osallistumalla Fillarinappulakouluun tai Minifillarinappulakouluun. Nappulakouluissa perehdytään ohjatusti pyöräilyn perustaitoihin eli pyöränkäsittelyyn ja turvalliseen liikenteessä pyöräilemiseen sekä pyöräilyn alalejeihin kuten BikeTrialiin. Pääpaino nappulakouluissa on maastopyöräilyssä.

Juniorilenkeille, Nappularyhmään, BikeTrialiin ja perhepyöräretkille voi tulla tutustumaan 1–2 kertaa missä tahansa vaiheessa kautta. Paljon pyöräilleet 13–14-vuotiaat ja tätä vanhemmat pärjäävät yleensä jo aikuisten yhteislenkeillä ja -retkillä, erityisesti kevyillä ohjatuilla maastolenkeillä. Otathan yhteyttä etukäteen toiminnan vastuuhenkilöön, mikäli olet tulossa kokeilemaan! Säännöllinen pyöräilyn harrastaminen seurassa vaatii JYPS:in jäsenyyden ja osallistumismaksun maksamisen.

Maastopyörä käy parhaiten aloittelevan junnupyöräilijän polkupyöräksi. Kysy tarvittaessa lisää toiminnan vetäjiltä!

Perhepyöräretket

PerhepyöräretkiNoin kaksi kertaa kuukaudessa järjestetään ohjattuja perheretkiä, joista löytyy lisätietoa pyöräretket-sivulta. Koko perhe voi osallistua perhepyöräretkille!

Pienimmät voivat polkea itse tai kulkea vanhempien pyörän kyydissä. Vauhti ja retken matka sovitellaan siten, että pienimmätkin jaksavat mukana.

Perhepyöräretkille voi tulla mukaan koska tahansa ilmoittautumalla Nimenhuudossa. Mikäli osallistut säännöllisesti perhepyöräretkille, tulee vähintään yhden aikuisen perheessä maksaa JYPS:in jäsenmaksu.

Valmentautuminen ja kilpailutoiminta

Juniori voi seurassamme halutessaan osallistua myös valmentautumisen ja kilpailutoimintaan. Kilpailutoimintaan osallistuminen on vapaaehtoista. Tärkeintä on pitää hauskaa ja saada pyöräily luonnolliseksi tavaksi kulkea paikasta toiseen.

Tarvittaessa seuran valmennusvastaavan johdolla juniorille voidaan laatia valmentautumisohjelma, jossa pyöräily on yhtenä osana. Juniorit voivat osallistua mm. Koulujenväliseen pyöräilypäivään ja Keski-Suomen Pyöräilycupin osakilpailuihin. Muutamat juniorit ovat JYPS:in kautta päässeet maajoukkuetasolle asti. Seura tukee myös kilpailu- ja lisenssikuluja junioreita painottaen.

Tapaturmavakuutus

Kaikilta junioritoimintaan osallistuville suositellaan voimassaolevaa tapaturmavakuutusta. Vakuutuksen voi ottaa joko omatoimisesti tai seuran kautta. Omatoimisesti otetun vakuutuksen on katettava ko. toiminta, johon juniori osallistuu – olethan selvittänyt tämän ennen toimintaan osallistumista!

Jos muuta vakuutusta ei ole, Valo ry:n valtakunnallisen urheilun tapaturmavakuutuksen voi ottaa JYPS:in kautta. Koko vuoden voimassa oleva harrastevakuutus maksaa alle 16-vuotiaille 15 € ja vähintään 16-vuotiaille 25 €. Jos juniori aikoo vuoden aikana kilpailla, niin hänelle kannattaa ottaa tapaturmavakuutuksellinen kilpailulisenssi (33–245 € iästä ja alalajeista riippuen).

Vakuutukset ovat voimassa seuraavissa tilanteissa lajiin liittyen sekä niihin välittömästi liittyvillä matkoilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin:

  • harrastevakuutus vain kuntotapahtumissa, vakuutuksellinen lisenssi myös kilpailuissa
  • harjoituksissa, jotka ovat lajille ominaisia ja harjoituksen johtajan valvonnassa
  • valmennusohjelman mukaisesti harjoiteltaessa
  • koulutus-, liikunta- ja valmennusleireillä.

Kun haluat vakuutuksen, niin kysy lisää Kaisa Peltoselta.


JUNIORITOIMINNAN VASTUUHENKILÖ

 

Junioritoiminnan koordinaattori

Kaisa Peltonen

040 778 0541

kaisa.peltonen (ät) jyps.fi

 


 

  Laakkonen        Starkki       Trimtex        KS      
 

 
           

 

  Laajis              Lidl