Lasten, nuorten ja perheiden toiminta

Järjestämme lapsille, nuorille ja perheille hauskaa, monipuolista ja edullista pyöräilyyn liittyvää toimintaa. Liikennekasvatus on toiminnassa yhtenä läpivievänä teemana. Olemme saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea junioritoimintaan. Kesäkauden 2015 toiminta päivitetään nettisivuille maaliskuun aikana. Tervetuloa mukaan!

AJANKOHTAISTA: Talvikauden harjoituksiin voit tulla mukaan missä vaiheessa kautta tahansa. Lue lisää täältä!

Kesä- ja talvikausi

Junioritoimintamme jakautuu vuosittain kahteen periodiin. Kesäkaudella toukokuusta syyskuulle järjestetään Fillarinappulakouluja ja viikoittaista toimintaa. Talvikautena lokakuusta huhtikuulle tarjotaan monipuolista liikkumista eri lajeja kokeillen (mm. spinning, talvipyöräily ja sisäsalivuoro) ja BikeTrial-harjoituksia sisähallissa.

Fillarinappulakoulut

Pyöräilyä on helppo kokeilla osallistumalla Fillarinappulakouluun tai Minifillarinappulakouluun. Fillarinappulakouluissa perehdytään ohjatusti pyöräilyn perustaitoihin eli pyöränkäsittelyyn ja turvalliseen liikenteessä pyöräilemiseen.

Viikoittainen toiminta

Juniorilenkeille, Nappularyhmään ja BikeTrialiin voi tulla tutustumaan 1–2 kertaa maksutta missä tahansa vaiheessa kautta. Otathan yhteyttä etukäteen toiminnan vastuuhenkilöön, mikäli olet tulossa kokeilemaan! Säännöllinen pyöräilyn harrastaminen seurassa vaatii JYPS:in jäsenyyden ja osallistumismaksun maksamisen.

Perhepyöräretket

Noin kaksi kertaa kuukaudessa järjestetään ohjattuja perheretkiä, joista löytyy lisätietoa pyöräretket-sivulta. Koko perhe voi osallistua perhepyöräretkille!

Pienimmät voivat polkea itse tai kulkea vanhempien pyörän kyydissä. Vauhti ja retken matka sovitellaan siten, että pienimmätkin jaksavat mukana.

Perhepyöräretkille voi tulla mukaan koska tahansa ilmoittautumalla Nimenhuudossa. Mikäli osallistut säännöllisesti perhepyöräretkille, tulee vähintään yhden aikuisen perheessä maksaa JYPS:in jäsenmaksu.

Perhepyöräilystä löydät paljon lisätietoa Tavarafillarista.

Valmentautuminen ja kilpailutoiminta

Juniori voi seurassamme halutessaan osallistua myös valmentautumisen ja kilpailutoimintaan. Kilpailutoimintaan osallistuminen on vapaaehtoista. Tärkeintä on pitää hauskaa ja saada pyöräily luonnolliseksi tavaksi kulkea paikasta toiseen.

Tarvittaessa seuran valmennusvastaavan johdolla juniorille voidaan laatia valmentautumisohjelma, jossa pyöräily on yhtenä osana. Juniorit voivat osallistua mm. Koulujenväliseen pyöräilypäivään ja Keski-Suomen Pyöräilycupin osakilpailuihin. Muutamat juniorit ovat JYPS:in kautta päässeet maajoukkuetasolle asti. Seura tukee myös kilpailu- ja lisenssikuluja junioreita painottaen.

Tapaturmavakuutus

Kaikille junioritoimintaan osallistuville suositellaan voimassaolevaa tapaturmavakuutusta. Osallistujia ei ole suoraan tapaturmavakuutettu järjestäjän puolesta. Vakuutuksen voi ottaa joko omatoimisesti tai seuran kautta. Omatoimisesti otetun vakuutuksen on katettava ko. toiminta, johon juniori osallistuu – olethan selvittänyt tämän ennen toimintaan osallistumista!

JYPS:in jäsenenä on mahdollista ottaa vuodeksi kerrallaan (1.1.31.12.2015) Valo ry:n Fillaripassi eli harrastepyöräilyn tapaturmavakuutus. Fillaripassi maksaa alle 16-vuotiaille 16 € ja vähintään 16-vuotiaille 25 €. Kilpailutoimintaan osallistuttaessa suosittelemme vakuutuksellista lisenssiä.

Fillaripassin voit tilata itse sähköisesti täältä. Huomaathan, että vakuutusta tilatessa lapsen vuoden 2015 jäsenmaksu tulee olla maksettuna.


 

JUNIORITOIMINNAN VASTUUHENKILÖ

 

 

Junioritoiminnan koordinaattori

 

Kaisa Peltonen

040 778 0541

kaisa.peltonen (ät) jyps.fi

 


 

JUNIORITOIMINTAA TUKEVAT

 

  Laakkonen        Starkki       Trimtex        KS      
 

 
           

 

  Laajis              Lidl            
 
   

 

       

 

     Tmi Pekka Peura        

    Koulutuspalvelu

    Anita Malinen Oy